Lisa Nordén - triathlon
Lisa Nordén mot nya mästerskapsmedaljer. Foto: Tobias Röstlund/TT
Triathlon

Lisa Nordén rustar sig för livet efter elitkarriären - men först VM

Lisa Nordén: Det är inom idrotten som jag kan bidra mest
7:18 min

Lisa Nordén från Kristianstad är triathleten som blev folkkär i hela Sverige efter OS-silvret i London 2012. Nu är hon hemma på Kristianstadbesök och gästar Förmiddagsprogrammet.

Att Lisa Nordén blev folkkär efter att ha spurtat hem ett OS-silver visade inte minst det Jerringpris som folket röstade fram henne till strax därefter.

Sedan dess har hon tävlat i fler OS och fler mästerskap - men har också ständigt drabbats av skador. Ryggen, hälsenan och benen har spökat om vartannat.

Jag vill inte sitta där och vara helt färdig med idrotten och sen inte ha några andra alternativ.

Nu vet hon varför och satsar därmed vidare mot nya mästerskapsmedaljer.

- Jag har en disk i ryggen som är väldigt komprimerad, nästan platt, som har orsakat besvär i hela kroppen. Det var kanske inget roligt besked att få, men skönt att veta vad skadorna berott på, säger Lisa Nordén.

Nu satsar hon på nya mästerskap 2018. En halv Iron man på VM i Sydafrika i september är ett tydligt mål och det är snarare de längre distanserna än OS-distanser som hon satsar på framöver.

Men hon tänker också på karriären efter

- Det finns en tidsgräns. Som tjej om man vill ha barn får man fundera på de bitarna. Men jag vill också ha en andra karriär, jag vill inte sitta där och vara helt färdig med idrotten och sen inte ha några andra alternativ.

Lisa Nordén stannar gärna i idrottens tjänst även i yrkeslivet.

Hör Lisa Nordén utveckla framtidstankarna i intervjun i ljudklippet ovan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".