Handboll
Foto: Janerik Henriksson/TT
Handboll med Glenn Göransson

"Det är väldigt roligt att komma till Kristianstad"

Niclas Fingren: Det är riktigt roligt att spela i Kristianstad.
0:34 min

Nytt inlägg i Radio-bloggen. Lite blandat om vad som hänt och händer i handbollens värld. Fick ett snack med Niclas Fingren efter matchen igår, lyssna vad han tycker om att komma till Kristianstad och spela.

Att fara med psykisk ohälsa är ett problem större än man kan ana. För egen del har jag förmånen att få hjälpa till som kvalificerad kontaktperson åt ungdomar med problem och har därför sett och upplevt detta på nära håll. Nu har Linnéa Thörnkvist i Kristianstad HK gått ut i media och berättat om sina problem med sin prestationsångest. Daniel Grozdanovski på Kristianstadsbladet skriver här om Linnéa i dagens tidning. Hoppas och tror att hon tar sig förbi sin ångest - och att det går fort. Linnéa behövs i laget och ska naturligtvis inte behöva gå omkring och må dåligt. 

***

18-årige Simon Örtelind i RIK är en riktig råtalang. Får han bara ordning på sin motorik så kommer han bli en riktigt bra handbollsspelare. Mod och huvud finns där redan, här har Jasmin Zuta något att jobba med.

***

En annan ungtupp har jag skrivit om nyligen. William Andersson Moberg i Alingsås som i onsdagens toppmatch mot Sävehof fick mycket speltid av Mikael Franzén - och visade åter igen vad han kan. Visserligen ”bara” två mål men killen har en handled som påminner mycket om Mikkel Hansen och kan han bara utveckla denna och kanske bli hälften så bra som Mikkel - då har vi en ny storspelare i svensk handboll inom några år.

***

Albin Lagergren. Räcker så.

***

Rhein-Neckar Löwen ångar på i Champions League. I går körde man över Zagreb och vann med komfortabla 31-23. Hendrik Pekeler sju mål på åtta skott. Jus den Hendrik som inte spelade en enda sekund i Kristianstad. Fattar ni hur bra detta lag är?

***

På söndag smäller det: Kiel tar emot Flensburg på hemmaplan i Champions League. Många svenskar på planen. Avkast 18:30, missa inte.

***

Att Wisla Plock spelade oavgjort mot Zagreb häromdagen var det bästa som kunde hända för IFK Kristianstad. IFK som förresten möter Nantes i morgon. Vinner IFK den matchen lovar jag att fasta i en hel vecka. Mycket tuff uppgift. Att vinna i Nantes, alltså!

***

På tal om Mikkel Hansen. 30 år nästa söndag! Herregud, minns tydligt hans pappa, Flemming, som skojade friskt i det danska landslaget på 80- och 90-talet. Vart tar tiden vägen?

***

Ser nu alltså ut som att Aron Palmarsson får spela handboll även denna säsong. Historien kan ni. Lämnade ju Vesprém dagen innan Ljubomir Vranjes och Björn Sätherström skulle dra igång årets säsong - för att ansluta till Barcelona, en klubb han redan skrivit på för men först till 2018 - trots ett år kvar på kontraktet! Ljubomir svarade med att stänga av honom för resten av säsongen. Nu verkar det som om klubbarna mjuknat och för den ringa summan av 1 miljon Euro förväntas Palmarsson bli klar för Barcelona vilken dag som helst.

Det är riktigt roligt att spela i Kristianstad. Synd bara att vi inte får ihop det för då hade vi kanske förstört den där sviten. Men, det kommer fler chanser.

 

Tjing

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".