Kristianstads Amar Freyr Arnasson faller. Foto: Janerik Henriksson/TT
Kristianstads Arnar Freyr Arnarsson faller. Precis som IFK i kväll. Foto: Janerik Henriksson/TT
Handboll, Champions League

Svidande förlust för IFK i Champions League

Ola Lindgren: "Vi träffar inte ens mål"
1:50 min

Som väntat blev bortamatchen för IFK Kristianstad mot Nantes riktigt tuff. Fransmännen spelade stundtals ut Kristianstad som föll med hela 34-25

Vi träffar ju inte ens mål ett tag.

Matchen började i ett högt tempo och IFK var med i matchen fram till 5-5 men därefter blev det tvärstopp. Nio mållösa minuter och flera tekniska fel gjorde att Nantes sprang ifrån i dubbel bemärkelse. Fransmännen gjorde 6-0 på IFK innan Mario Lipovac fick in IFK:s nästa mål. 11-6 till Nantes blev till 19-11 när pausvisslan ljöd.

– Vi träffar ju inte ens mål ett tag. Vi tar några bra lägen men det är främst defensivt som är det stora problemet, sa Ola Lindgren

I den andra halvleken spelade IFK med Viktor Hallén som spets i försvaret vilket störde fransmännens skyttar något men inspelen till linjen fortsatte och ett tag ledde Nantes med hela 11 mål, 24-13. IFK snyggade till siffrorna något och spelade faktiskt oavgjort i den andra halvleken med Nantes men matchen förlorades redan i första halvlek, ett verkligt lågvattenmärke för IFK Kristianstad som till slut föll med 34-25.

Detta var fjärde matchen på sju dagar och det har varit för tufft för oss, vi klarar helt enkelt inte av det

Ola Lindgren var tillbaka på bänken efter sin sjukskrivning men detta hjälpte föga, IFK Kristianstad svarade för en mycket svag insats även om laget spelade upp sig något i den andra halvleken.

– Detta var fjärde matchen på sju dagar och det har varit för tufft för oss, vi klarar helt enkelt inte av det, sa Ola Lindgren.

MATCHFAKTA

HBC Nantes-IFK Kristianstad  34-25  (19-11)

Mål IFK:Tim Sörensen 6 (2), Philip Henningsson 5, Viktor Hallén 4, Stig Tore Moen Nilsen 3, Olafur Gudmundsson 3, Johannes Larsson 2, Mario Lipovac 1, Gunnar Steinn Jonsson 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".