En uppfällbar skylt med texten olycka på en brandbil i samband med en olycka. Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Johan Nilsson/TT
Burlöv

Krishantering efter olycka i Åkarp

Kommunchef: Skolor har förberett krishantering
1:17 min

En ung man avled i natt efter att ha blivit påkörd av ett tåg i Åkarp. Ett kriscentrum öppnades i närheten efter olyckan.

Olyckan inträffade strax före klockan ett på natten vid Åkarps station. Enligt polisen befann sig många personer på platsen, med anledning av en tillställning i närheten.

Kommunen öppnade en skola i närheten för krishantering efter olyckan, dit även socialjouren kom, berättar Lars-Åke Ståhl, kommundirektör i Burlövs kommun.

- Vi blev uppringda mellan ett och halv två av tjänsteman i beredskap i Malmö stad, som i sin tur hade fått höra om det här från Räddningstjänsten Syd. Vi blev ombedda att försöka öppna en skola i närheten så att de som hade varit nära olyckan kunde komma in, och dessutom har sociala jouren från Malmö stad varit ute, vi har en social jourverksamhet tillsammans med Malmö stad och det var de som fick ta första åtgärderna på plats.

Enligt de uppgifter som Lars-Åke Ståhl har fått var det ett 40-tal personer på plats i lokalen.

- Sedan strax innan ungdomarna blev hämtade av föräldrar och så, var det något fler, men då var klockan ungefär fyra på morgonen.

Kyrkan i Arlöv är öppen för alla som känner behov av ljuständning eller samtal.

Strax efter klockan fyra på morgonen hade de sista personerna lämnat lokalen, som då stängdes. Enligt Lars-Åke Ståhl har skolorna i kommunen beredskap för krishantering under måndagen.

- Skolorna i Arlöv och Åkarp har förberett sig för krishantering, lite beroende på hur de som kommer på morgonen har uppfattat situationen, säger han.

Burlövs församling håller öppet i kyrkan i Arlöv under dagen, så länge det behövs, enligt diakon Lars Malmgren.

- Kyrkan är öppen för alla som känner behov av ljuständning eller samtal.

Polisen hanterar händelsen som en olycka.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".