Stefan Sundström och Martin Emtenäs
Stefan Sundström och Martin Emtenäs står ikväll på Kristianstads teaters scen. Foto: Gustav Persson

Riksteatern på turné – med lokal vinkel

5:49 min

Vad är egentligen unikt med Kristianstad? Det reder TV-profilen Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström ut under kvällens föreställning i Kristianstad.

Naturskildraren Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström från Riksteatern är just nu ute på turné. 38 orter ska besökas under resans gång och varje kväll är föreställningen unik. Ikväll kommer "Vi som bor här" till Kristianstad teater.

– Vi drar runt i Sverige och gör små nedslag i orter och kollar på den lokala naturen och pratar om vilka vi människor är som bor här. Och hur vi människor krockar med naturen för det gör vi alldeles för ofta, säger Martin och forsätter:

– Vi lär oss massor och har en lokal gäst varje gång. Vi får in massa bilder och tips på härliga ställen att besöka. Det är jätteroligt.

Även för Stefan innebär varje kväll och ort en ny utmaning.

– Det gör det faktiskt. Det finns två ställen där jag har öppna rim och försöker att rimma på orten. Jag försöker väva in det i låtarna och det är faktiskt väldigt roligt.

Vad är då unikt för Kristianstad?

- Kommer man utifrån blir givetvis vattenriket väldigt unikt, säger Martin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista