Micke Gunnarsson vill inspirera vuxna att vara mer nyfikna på sina barn och ungdomar på bland annat internet.
Micke Gunnarsson, föreläsare och författare bland annat. Foto: Johanna Zachhau
Kristianstad

Micke Gunnarsson: Folk ska springa härifrån med känslan av att de vill hem till sina ungar

3:14 min

Micke Gunnarsson är föreläsaren och inspiratören som vill hjälpa föräldrar och vuxna i rollen med barn och ungdomar. Respekt och nyfikenhet...kan det vara facit?

Micke Gunnarsson tittar in i radiostudion innan han fortsätter för att spendera dagen på ett fik i Kristianstad. Där ska han fortsätta jobba på sin nya bok som han hoppas kommer släppas innan jul. Sen laddar han om för att ladda inför kvällens föreläsning i Kristianstad då han står på scen med sin populära föreläsning.

- Jag vet aldrig riktigt hur det blir på föreläsningarna. Det är tretimmar av inspiration och samtal. Sen finns det såklart en grundtanke med vad jag vill förmedla. Jag utnämner absolut inte mig själv till någon expert, utan berättar om mina upplevelser och erfarenheter i mina möten med barn och ungdomar.

- Det viktigaste av allt som jag alltid vill belysa är vikten av att möta barnen med samma respekt som vi möter vuxna med.

Han bloggar och är grundare till kampanjen "Varenda unges rätt till MVG", han föreläser och skriver böcker för att nämna lite av allt det som står i Mickes CV.

- Min föreläsning beskriver jag som en god stund där vi får njuta, skratta och beröras av vikten av oss själva i mötet med våra barn, avslutar Micke innan han beger sig iväg för att jobba med den nya boken och förbereda sig för kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista