Radiosportens Malin Rimfors gästar Förmiddagens duo Jenny Sandgren och Johnsson Roos för sportsnack varje torsdag.
Radiosportens Malin Rimfors gästar Förmiddagens duo Jenny Sandgren och Johnsson Roos för sportsnack varje torsdag. Foto: Marita Johansen/Sveriges Radio
Förmiddag

Sportsnack om en fotbollsstrejk som är ett stort misslyckande

9:37 min

En totalt mansdominerad fotbollsbransch har svårt att förstå danska fotbollstjejer som strejkar för högre lön. Samtidigt ökar en fotbollsspelare i Östersund från 10 till 50 miljoner i värde.

I snart ett års tid har danska fotbollsdamer i landslaget försökt att få till ett avtal med högre ersättningar och bättre villkor men det danska fotbollsförbundet vägrar. Ett EM-silver i somras förändrar inte läget. Pengarna de bråkar om sägs vara ungefär 600 000 kronor.

Under samma år gör Östersund en sagolik fotbollsresa och en spelare i laget, Saman Ghoddos, ökar från 10 till 50 miljoner i värde på fotbollsmarknaden, enligt klubbchefen. 

Det är en av sportvärldens paradoxer som lyfts i veckans sportsnack i Förmiddagsprogrammet som innehåller både bildgåta och träningstips. Vi pratar även om varför en elitsatsande ungdom bör oroa föräldrar.

Hör hela sportsnacket i ljudfilen!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista