Nordiska motståndsrörelsen
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Skåne

Säpo: Nazists barn håller på att radikaliseras

1:01 min

En skånsk pappa aktiv i den nazistiska organisationen NMR ska ha påverkat sitt barns människosyn. Nu har Säpo gjort en orosanmälan till socialtjänsten.

Barnet som växelvis bor med pappan som är nazist och aktiv inom Nordiska motståndsrörelsen (NMR) håller på att radikaliseras enligt Säkerhetspolisens orosanmälan.

Anmälan är bifogad i ett tvistemål där barnets mamma vill ha ensam vårdnad efter att ha sett en förändring i barnets beteende.

Enligt Säpos anmälan ”drillas” barnet av den nazistiske pappan att bejaka NMR:s tankar och idéer och uppgifterna som inkommit till Säpo ses som ”oroande”. Barnet ska bland annat ha hyllat Adolf Hitler i sociala sammanhang.

Mammans advokat skriver också att det kan vara en fara för barnet att växelvis bo hos nazisten eftersom det kan finnas en hotbild som gör att det är möjligt att nazistens hem utsätts för en attack eller liknande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista