Julia Golubeva
1 av 2
Ny spelare i Kristianstad HK, Julia Golubeva Foto: Glenn Göransson
Julia Golubeva
2 av 2
Julia Golubeva Foto: Glenn Göransson
Handboll

Ny rysk spelare förstärker Kristianstad HK

1:42 min

En ny spelare har skrivit på för Kristianstad HK. Det är Julia Golubeva från Ryssland med meriter från ryska juniorlandslaget som förstärker truppen. Bara detaljer återstår innan Julia kan spela.

Det har tisslats och tasslats och förhanlingarna har pågått ett tag. Det är samma agent som fick Nicolina Zadravec att skriva på för KHK som för några veckor sedan presenterade 23-åriga Julia Golubeva för Sten Ravhed och Ulf Schefvert och nu är det i princip klart, bara detaljer återstår. Julia är högerhänt och kan spela på alla positioner på nio meter. Ulf Schefvert beskriver sin nya spelare så här:

— Julia är en ung ryska från Lada, niometerspelare med en oerhörd fart, fina studsinspel och bra skott. Typisk rysk spelstil om man säger så. Julia ger oss en ny dimension till att sätta in och därmed kan vi skifta runt mer på nio meter.

Julia har spelat i ryska juniorlandslaget och det syns att hon har spelat på hög nivå. Hon spelade senast i Lada men problem med utebliven lön gör att hon nu flyttar på sig och nästa adress blir alltså Kristianstad. Ulf är såklart lyrisk över att truppen breddas och nu har han fyra olika nationaliteter och språk att hålla reda på.

Jag har haft spelare tidigare som jag har haft svårt att kommunicera med, det ska säkert gå bra med Julia

– Jag har haft spelare tidigare som jag har haft svårt att kommunicera med, det ska säkert gå bra. Det kan bli en ny fin karriär för henne att ha det ryska och anamma det svenska. Hon är öppen och glad och pratar ryska med mig hela tiden så nu får jag plocka fram mina gamla rysskunskaper, avslutar Ulf Schefvert.

Julia blir förhoppningsvis spelklar till Eslöv på bortaplan om några veckor. Arbetstillstånd och visum måste bli klart innan Julia kan börja spela för Kristianstad HK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista