Ängelholm

Kräver kommunen på pengar för bortforslad husvagn

1:06 min

Nu kräver föreningen Solidarisk Människohjälp i Ängelholm kommunen på 35 000 kronor och hotar annars med Kronofogden.

Husvagnen det handlar om var registrerad på föreningen och besiktigad när den försvann från en sjudagarsparkering vid den norra infarten i Ängelholm förra året. Där var den tillfälligt uppställd för att lånas ut till en familj från Rumänien. Men trots att föreningen efter polisanmälan fick uppgift från polisen att kommunen forslat bort den för skrotning, fick Solidarisk Människohjälp inget besked från kommunen och har fortfarande inte hört något.

- De säger ingenting. Trots att vi försökt ta kontakt med dem på olika sätt. Vi tycker att kommunen är ansvariga för att husvagnen försvunnit.

Tidigare i år valde man att sätta press på kommunen genom att JO-anmäla. Och JO riktade kritik i sitt utlåtande: kommunen har brustit i sin handläggning. Nu kräver föreningen Ängelholms kommun på drygt 35 000 kronor som ersättning för husvagn och inventarier och tvekar inte att gå vidare, om betalningen uteblir.

- Den enda vägen vi kan gå är att kontakta Kronofogdemyndigheten.

Vi har sökt ansvariga på Ängelholms kommun för en kommentar, utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista