KHK mot Boden
KHK tog sin femte raka seger mot Boden. Foto: Glenn Göransson/Sveriges Radio
Handboll, SHE

Femte raka segern för Kristianstad HK

1:03 min

Kristianstad HK fortsätter att vinna i SHE. 25-22 och tog två nya poäng när Boden var på besök i idrottshallen. Kristianstad är nu delad etta i tabellen.

Det var ingen vacker match. Mängder av tekniska fel men ny vinst för KHK och detta utan att spela bra - igen. Detta tyder på en viss styrka och Maja Hansson håller med.

– Att ha så många tekniska fel men ändå vinna, ja vad ska man säga. Vi vinner ju och det är bra, säger hon. 

Boden hade taktiken klar. Ali Iskit skulle plockas bort och till viss del lyckades man med detta. Men om Kristianstad slarvade så var Boden snäppet värre. Mängder av slarviga skott och utvisningar och med en spelare mindre på plan - ja, då vinner man ingen matcher. Nu har Boden en vinst på fem matcher och tränaren Per Johansson var grymt besviken efter matchen.

– Förlust med tre bollar, det är smickrande siffror för oss med tanke på att matchen var avgjord när det återstod en kvart att spela. På allvar, jag är gravt missnöjd med vår andra halvlek, säger han. 

I KHK ska Sarah Carlström ha högt betyg. Sliter och drar i 60 minuter, precis som Maja Hansson som ger och tar både i försvar som på linjen. Maja och Martina Weisenbilderova bildar tillsammans ett tufft mittblock bakåt. Men bäst i kväll, åter igen, målvakten Lucie Satrapova. Hög klass med många fina räddningar matchen igenom. Lucie är förmodligen seriens bästa målvakt just nu.

Nu väntar bottenlaget Eslöv i nästa match för Kristianstad innan motståndet blir värre. Sävehof, Skuru och H65 på raken. Skulle man få med sig 2 poäng på dessa matcherna så kan KHK gå till uppehållet med högt burna huvud.

______________________________________ 

Kristianstad HK-Boden 25-22 (11-10)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista