Ägaren Jim Nilsson
1 av 2
Jim Nilsson, ägare till krogen. Foto: Saffi Yucel/Sveriges Radio
Glassplitter utanför krogen
2 av 2
Glassplitter utanför krogen i Ängelholm. Foto: Saffi Yucel/Sveriges Radio

21-åring anhållen efter krogattentat

En 21-årig man kastade in föremål genom fönstret till en krog i Ängelholm vid ett-tiden i natt. Mannen är anhållen misstänkt för mordförsök.

På krogens hemsida uppger man att det rörde sig om brandbomber.  Någon brand utbröt inte, men en person uppges ha blivit skadad av glassplitter. Lokalen utrymdes och gärningsmannen, som även tog fram en kniv utanför lokalen, kunde omhändertas av krogens ordningsvakter på plats.

Polisen har gripit mannen misstänkt för mordförsök. Bombgruppen kallades till platsen sedan föremål som bedömdes som farliga hittades i samband med gripandet.

Polisen spärrade av nattklubben och har under natten och morgonen arbetat med utredningen. Säkerhetspolisen är informerad, men inte involverad i utredningsarbetet för närvarande.

Senare på söndagen meddelade polis att jouråklagare beslutat att anhålla mannen misstänkt för försök till mord. Den tekniska undersökningen på platsen är klar men analysen av föremål från platsen är inte klar, skriver polisen på sin hemsida.

På söndagskvällen hölls förhör med den misstänkte gärningsmannen. Efter förhöret var mannen fortsatt anhållen misstänkt för försök till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista