Porträtt på kvinna
Elin Nilsson är Augustnominerad 2017. Foto: Nils Wallin/Alfabeta
Knislinge/Lund

Elin Nilssons talang för detaljer har gett henne en Augustnominering

0:38 min

I en vecka har författaren Elin Nilsson från Knislinge burit på en hemlighet: nomineringen till Augustpriset.
– Det är fantastiskt stort för mig, säger hon.

Förra måndagen ringde Elin Nilssons förläggare och berättade att Elins bok "Anrop från inre rymden" nominerats till Augustpriset.

– Jag blev väldigt stirrig och gick bara runt för att överleva dagen. Det blev en chock, beskriver hon första känslan.

Hon gläds åt nomineringen i klassen Årets svenska barn- och ungdomsbok som ger stort genomslag i den litterära världen och framför allt till läsarna.

"Anrop från inre rymden" är en novellsamling och juryn till Augustpriset har motiverat valet av hennes bok som "Ett tittskåp in i verkligheten – ja, det är vad Elin Nilsson ger läsaren i novellsamlingen Anrop från inre rymden. I åtta avskalade berättelser ges vi en skymt av vardagen, i all sin vardagliga ovanlighet. Det är opretentiöst, stringent, och träffsäkert. Och igenkänningsfaktorn är hög. Berättelserna – små utsnitt av tid och rum – får oss att tänka och fantisera vidare. Det är novellkonst på högsta nivå."

– Boken riktar sig till barn i åldern 12-14 år, förklarar Elin.

Nu ska Elin njuta i en månad av nomineringen. Den 27 november är det dags för Augustgalan i Stockholms konserthus och avslöjandet av Augustprisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista