CSK Kristianstad.
Centralsjukhuset i Kristianstad. Foto: Anna Dahlbeck/Sveriges Radio
Kristianstad

IVO avslutar ärende om tvillingfödsel

Inspektionen för vård och omsorg har avslutat ärendet om tvillingförlossningen som ledde till en kvinnas död på Centralsjukhuset i Kristianstad.

Händelsen inträffade i februari, då en 32-årig kvinna drabbades av komplikationer efter sin förlossning och sedan avled.

CSK har utrett händelsen, och enligt utredningen fanns det inte någon direkt orsak till kvinnans död, men sjukhuset har kommit med förslag på åtgärder för att optimera verksamheten.

Bland förslagen på åtgärder finns en plan på att ta fram en metod för att mer strukturerat följa blödningsmängd under förlossning och utökade rutiner för dokumentation i krissituationer. Åtgärderna ska vara genomförda senast den 31 december i år och ska följas upp i mars nästa år.

Efter att ha granskat utredningen anser IVO att sjukhuset fullgjort sin skyldighet och kommit fram till rimliga slutsatser, och avslutar nu ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".