Skånetrafikens elektroniska tavlor för avgående bussar. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
Skånetrafikens elektroniska tavlor blir ett sätt att kolla tidtabellen när den tryckta varianten nu försvinner. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
Skåne

Skånetrafiken slutar trycka tidtabeller

Skånetrafiken skrotar tryckta tidtabeller. Istället hänvisas resenärer till information via hemsida, app eller vid själva stationerna och hållsplatserna.

Skånetrafiken har de senaste åren märkt att fler och fler väljer bort den tryckta tidtabellen. Man har tryckt färre och färre exemplar men nu ska de bort helt. .

Istället får resenärerna hålla till godo med digitala alternativ men vill man går det att beställa en tidtabell och få hemskickad. Funktionen för att beställa en tidtabell kommer att finnas på skanetrafiken.se från och med mitten av november men det går även att kontakta kundtjänst.

Skånetrafiken ser en miljövinst i förändringen genom att använda mindre papper och minska transporterna. Bara i år kommer ungefär sju ton tidtabeller att slängas.

Som resenär kan man söka sin resa på Skånetrafikens hemsida eller appar, och man kan också se tidtabellerna vid hållplatserna och stationerna.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista