Rulltrappor på Malmö Central är trasiga.
Rulltrappor på Malmö Central är trasiga. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Malmö

Trassel med rulltrappan på Malmö C

6:43 min

Två rulltrappor, både upp och ned, har stått helt stilla i en månad på Malmö Centralstationen. För att ta sig till och från spår 1 och 2b får man antingen välja att ta den stillastående rulltrappan eller trängas i hissarna.

Annie Andersson,  stationsförvaltare på Trafikverket, är väl medveten vad trapporna ställer till med på mornar och eftermiddagar.

Stegbanorna är utslitna och av säkerhetsskäl måste de stå stilla. Nya reservdelar beställdes, fel modell kom, och inte förrän nu är det möjligt för teknikerna att arbeta.

– Tidplanen är att de ska vara i drift innan veckan är slut och teknikerna sliter för fullt. Nu ska trapporna mjukstartas, värmas upp för att inte skadas, förklarar Annie.

För att problemet ska undvikas uppstå i framtiden kommer alla rulltrapporna på centralen att rustas upp och stå stilla ett tag framåt, en åt gången, men inte under fem veckor utan fem dagar.

– Vardagsmotion ska man ju få på annat håll, inte i stillastående trappor, säger Annie  Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista