Sven Håkansson, skolchef
Sven Håkansson, skolchef i Bromölla, är nöjd med hur man agerat under dagen. Foto: Gustav Persson/P4 Kristianstad
Bromölla

Skolchefen: Händelsen är oerhört allvarlig

3:08 min

I morse tömdes Dalaskolorna i Bromölla efter att ett hot mot skolan framkommit under natten. Skolchef Sven Håkansson är nöjd med hur man agerat under dagen.

Ett minderårigt barn är misstänkt för förberedelse till mord efter ett hot på sociala medier. Hotet riktade sig mot Dalaskolorna i Bromölla som tömdes på elever i morse.

– Händelsen är oerhört allvarlig och tråkig. Att barn, elever och personal utsätts för den här typen av hot och kränkningar är helt oacceptabelt. Ändå tycker jag, att utifrån de förutsättningar och den information vi hade, hanterat det mycket bra. All personal har handskats lugnt och professionellt.

Att eleverna inte stoppades från att komma till skolan utan istället skickades hem strax efter att de kommit dit kommenterar skolchefen så här:

– Det får vi titta på framöver. Hur vi kan bättra på kommunikation. Det kan tyckas lite onödigt att det blev så.

Imorgon, fredag, kommer de båda skolorna ha undervisning som vanligt. Dagen kommer dock börja med att eleverna informeras om vad som hänt och nu kommer att hända.

För de som känner sig oroliga finns hjälp att få.

– Vi har upprättat kanaler så att de finns möjlighet både för elever och vårdnadshavare att ta kontakt med vår elevhälsa. Vi har spridit information och jag uppmanar verkligen om känner sig orolig och rädd att ta kontakt med skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista