Linköpings Niklas Persson jublar.
Linköpings Niklas Persson jublar. Foto: Stefan Jerrevång/TT
SHL

Rögle föll mot Linköping - trots tidigt ledningsmål

Emil Kruse: Vi blir hårt straffade för våra misstag
2:08 min

Linköping har haft en till stora delar tung höst och har hållit till i botten av tabellen. Men den här veckan tog östgötarna för första gången den här säsongen två raka trepoängare. 6-0 i tisdags borta mot Rögle följdes upp av 4-2 hemma under torsdagen mot samma lag.

Linköping hade bara tagit en enda trepoängare i den egna arenan innan torsdagen - och endast tre totalt efter tretton omgångar. Men tisdagens utklassning med 6-0 borta mot Rögle verkar ha betytt mycket för både farten och självförtroendet.

I mötet mot samma lag två dagar senare spelade inte ens någon roll att skåningarna fick en drömstart med ledningsmål av Bryan Lerg redan efter drygt tre minuter.

Inom loppet av fyra minuter öste nämligen LHC in tre raka fullträffar - och vände fram till 3-1 genom Anton Karlsson, Andrew Gordon och Daniel Olsson Trkulja.

Något som knäckte gästernas målvakt Justin Pogge, som bytte med Emil Kruse.

Trots en stundtals rejäl press av Linköping höll han tätt ända till slutet av mittakten - då Ken Andre Olimb smällde in 4-2 i spel fem mot fyra.

Rögle hade innan reducerat genom Ludvig Rensfeldt - men det fick inte heller östgötarna ur balans, som inträffat vid flera tillfällen tidigare i höst. När ledningar tappats har det ofta blivit väldigt darrigt.

– Nu agerar ungefär på samma sätt som borta mot Rögle senast. Fortsätter vi med den här aggressiviteten och bestämdheten kommer vi att vinna det här, menade Olsson Trkulja i en pausintervju i arenan.

Kedjan med bröderna Mathis och Ken Andre Olimb tillsammans med Olsson Trkulja snurrade ordentligt med Ängelholmsklubben och skapade målchanser på löpande band.

I den sista perioden höll LHC undan - och tog för första gången i höst full pott två omgångar i rad.

– Vi spelade kontrollerat och det kändes som ytterligare ett steg i rätt riktning, menade backen Eddie Larsson i en arenaintervju efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".