Akuthiss på CSK
Region Skåne ändrar nu sättet man informerar media om skadeläget för personer som kommit in till akuten. Foto: Anna Dahlbeck/Sveriges Radio
Skåne

Information om skadade personer läggs ut på hemsida

Från och med i dag, fredag, kommer Region Skåne att dygnet runt lägga ut information på sin hemsida om skadeläget för personer när de kommer in till akuten efter att ha varit iblandade i olyckor eller andra händelser som är av allmänt intresse.

Som det har varit fram till nu har Region Skåne lämnat ut uppgifter muntligt till media om hur skadeläget är för personer som varit med om olyckor eller andra händelser av allmänt intresse.

Men från och med i dag, fredag, så införs en lösning på webben. Det innebär att presstjänsten dygnet runt kommer att publicera information om skadeläget när inblandade personer kommer till en akutmottagning. 
 
Region Skåne flaggar i ett pressmeddelande att publiceringar kan dröja på grund av de förutsättningar som ofta råder på en akutmottagning vid akuta skador och olyckor.

Ibland kommer man inte att lämna ut uppgifter om patientens tillstånd. Vid mindre olyckor kan det till exempel bero på att patienten inte behövt uppsöka sjukhus eller så är det svårt att koppla en patient till en viss händelse, skriver regionen i ett pressmeddelande.

I enstaka fall kan det bero på att patienten har skyddad identitet eller att patienten eller dess anhöriga specifikt har bett att några uppgifter till media inte ska lämnas ut. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista