Mus
Polisens djurhandläggare har hittat en lämplig person som vill ta hand om de 64 möss som omhändertogs tidigare i oktober efter vanvård. Foto: Robert F Bukaty/TT
Nordvästra Skåne

64 möss ska få nytt hem

De 64 möss som omhändertogs av länsstyrelsen efter vanskötsel ser ut att klara sig.

 – Vi har en person som kan tänka sig att ta över djuren, det ser ut som att vi har en köpare, säger Malin Ullström som är djurhandläggare på polisen.

Det var tidigare i oktober som länsstyrelsen omhändertog mössen samt en ökenråtta och två katter efter en anmälan mot en person i Nordvästra Skåne. Kontrollen visade på vanvård.

– Det var döda djur och döende djur. Det låg döda möss bland de levande och de levande åt av de döda. Det fanns inget foder och vatten i burarna. Då tog vi beslutet att omhänderta djuren, sa Juha Toropainen, länsveterinär på länsstyrelsen i Skåne till P4 Kristianstad tidigare i veckan.

En veterinär som kontrollerade de överlevande djuren gjorde bedömningen att de kunde överlåtas. Sedan dess är det väldigt många som hört av sig till polisens djurhandläggare för att anmäla sitt intresse att ta hand om djuren.

– Det har varit mycket mejl, jag har ännu inte hunnit svara på alla, säger Malin Ullström.

Hon säger också att den person som nu är tilltänkt att ta över samtliga 64 möss har stor kunskap om djuren. 

Även den ökenråtta samt två katter som omhändertogs ser ut att klara sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".