Renee Bertilsson
I dag handlar restips i P4 Kristianstad om semester på hjul. Foto: Anna Maris / Sveriges Radio
Skåne

Renée Bertilssons bästa tips för semester på hjul

Reseentusiasten: Boka färjebiljetten tidigt annars kostar det skjortan
3:13 min

Resefantasten från Gärds Köpinge har många års erfarenhet av resor med främst husvagn och husbil. Ta del av hennes tips.

Renée Bertilsson har rest i ungefär 27 år med sin familj, främst då med husvagn. Nyligen byttes husvagnen mot en husbil och då blev det på det sättet Renée Bertilsson tog sig fram istället. Resorna har varit många både i Sverige och utomlands.

Det var helt magiskt.

Hon använder sig av en app som går att ladda ner på smartphones för att hitta ställplatser åt husbilen och tycker också att det borde införas betydligt fler ställplatser i Sverige då det är populärare utomlands, har hon märkt.

I somras bar det av till bland annat Italien, ett val som Renée är mycket nöjd med eftersom hon trivs bäst när det är varmt på sommaren.

– Det var helt magiskt. På min bucket list hade jag Venedig och då hittade vi en camping som låg utanför. Vi åkte båt in på kvällen när solen gått ner. Det var så romantiskt, säger Renée Bertilsson.

Här är Reneé Bertilssons tre bästa tips:

  1. Leta efter grupper på sociala medier där du kan få hjälp och råd med din resa.
  2. Boka färja tidigt, så sparar du pengar - helst flera månader i förväg.
  3. Var spontan och planera inte för mycket utan se till att njuta ordentligt av semestern. Men var på din vakt och lita på din magkänsla.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".