Kristianstad

Spöken på rundtur varnas för kalla nätter

1:44 min

Den höstiga krispigheten och solen från måndagen blir kvar även under måndagskvällen, men längre fram under veckan har vi regn att vänta.

På måndagskvällen blir det fortsatt klart väder, och så även under natten. Men även om det blir vackert väder sjunker temperaturerna också ner till bara några enstaka plusgrader. 

– Över norra och inre delarna av Skåne går vi ner till nollan eller strax därunder, så riktigt kallt här i kväll eller i natt, säger Maria Jönsson, meteorolog på SMHI.

Samtidigt avtar vinden, och imorgon tisdag blir det ändå plats för sol. Under veckan blir det mildare och fuktigare luft  blandat med mer moln och regn, och under dagarna tar sig temperaturen upp till runt tio eller tolv grader.

– Den här trenden håller i sig även under torsdag och fredag. En del regn passerar, men temperaturen ligger uppåt tiogradersstrecket, säger Maria Jönsson.

Under Allhelgonahelgen kan vi också räkna med en del regn, med mild luft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista