Helsingborg/Ängelholm

En allvarligt skadad efter körkrock på E6:an

Det är problem i trafiken på E6:an mellan Helsingborg och Ängelholm efter en kökrock på måndagseftermiddagen. Vägen kommer att vara avstängd till sent på kvällen i norrgående riktning.

E6:an mellan Helsingborg och Ängelholm är avstängd i båda riktningarna mellan trafikplatserna Kropp och Fleninge efter en trafikolycka vid 15.15-tiden där tre lastbilar och två personbilar ska ha varit inblandade.

Det ska handla om en kökrock som uppstod när trafiken gick långsamt efter ett stort utsläpp av diesel efter en lastbilsolycka en stund innan.

Det finns ingen prognos för när trafiken kan släppas på igen. Trafiken leds istället om.

Vid 16.15-tiden är bärgare beställd till alla fem fordon. Sanering, eftersom det ligger last på vägen. En person är förd med ambulans till sjukhus.

Södergående riktning kunde öppnas vid 17.40-tiden medan norrgående kommer att vara avstängd, enligt prognos, minst till klockan 21.30.

Avfart E6 Helsingborg är avstängd, och trafiken leds av till E4 mot Åstorp.

En man i 50-årsåldern vårdas för allvarliga skador enligt Region Skånes webbplats. Även en man i 70-årsåldern vårdas för lindriga skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".