Ystad tingsrätt
Foto: Stig-Åke Jönsson/TT
Simrishamn

Tre häktade för grovt rån och kidnappning

Alla tre häktas på sannolika skäl efter att en man i Simrishman blev lurad till sin flickväns bostad och bestulen på ägodelar.

Tre personer häktades på måndagen misstänkta för grovt rån och kidnappning av en 30-åring man i Simrishamn, det skriver Ystads Allehanda.

Mannen uppmanades på sms att åka till sin flickväns bostad där han överfalls av två andra män. De ska ha misshandlat mannen och tog också mobil och smycken.

Efter det försökte männen tvinga målsäganden att ta ut pengar ur flera bankomater men misslyckades. När det inte fungerade åkte de hem till en anhörig till mannen och krävde pengar för att frige honom.

Två män är misstänkta för människorov och en kvinna för rån och medhjälp till människorov. Alla tre är häktade på sannolika skäl. Även den drabbade mannen har förhörts under dagen.

– Ja, vi har hållit förhör med honom. Han var inledningsvis på sjukhus men är det inte längre, säger åklagare Pernilla Trimmel till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista