Maria Forslund - programledare och Sabina Jacobsen.
I morse trodde reporter Glenn Göransson att Sabina Jacobsen gått och blivit programledare för Nyhetsmorgon. Kusligt lika, Maria Forsblom och Sabina.
Handboll med Glenn Göransson

Nio matcher på 29 dagar, ska IFK Kristianstad klara belastningen i november?

Handbollsbloggen tittar idag framåt mot vad som väntar i svensk handboll i november. Ett musiktips och ”lika som bär” förgyller inlägget.

I morgon går vi in i min minst omtyckta månad, november. Minns att när jag spelade själv så var det alltid i denna månad som jag presterade som sämst och varför är fortfarande oklart. Det har tyvärr fått till följd av hur jag upplever just månaden november, en något negativ känsla kryper liksom på. Nog om detta.

Framför oss ligger ett koppel av intressanta matcher denna vecka och vi börjar såklart med damerna. I SHE tar obesegrade Kristianstad HK emot Sävehof nu på lördag, en match som figurerar som ”förmatch” till IFK mot Vardar och det kan innebära mycket folk på läktarna i idrottshallen. Får KHK den nya ryska spelaren (Julia Golubeva) klar för spel så finns det goda chanser att vinstsviten hålls intakt men Sävehof har alltid varit som ett spöke för KHK, håller därför laget från Partille som favorit i denna match. VästeråsIrsta har verkligen blandat och gett i inledningen av serien och i morgon väntar Skuru på hemmaplan, svårtippat. H65 kommer att städa av Önnered och för ”Teamet”(Eslöv) gäller det att ladda om efter den katastrofala insatsen senast (mot KHK) för nu kommer Skara, ett lag som man bör vinna mot. Men, har man inte vunnit en seriematch på 14 försök tidigare så är det tyvärr inte mycket som talar för Eslöv - denna gången heller.

Lugi tar emot Boden på söndag, två lag som verkligen underpresterat så här långt. Per Johansson, Bodens tränare, har tröttnat på sitt lag och svingade rejält efter förlusten på hemmaplan i söndags och jag förstår honom. På pappret har Boden ett riktigt starkt lag men dom får inte ihop det, varken bakåt eller framåt vilket är märkligt. Tre omgångar återstår nu innan SHE tar fem (5) veckors paus på grund av mästerskap (VM) i Tyskland och för er som missat det så hamnade Sverige i denna grupp:

Polen (spelas 2 december)
Ungern (3 /12)
Tjeckien (5/12)
Argentina (7/12)
Norge (8/12)

Fyra lag av sex går till åttondelsfinal och här kommer naturligtvis Sverige att vara men det gäller att placera sig bra i gruppen för att få lättast möjliga väg fram till kvarts- och semifinalerna.

***

Handbollsligan drar igång i kväll med ytterligare ett Skånederby, HK Malmö mot Lugi sen rullar det på. Bara i november spelas det 34 matcher och IFK Kristianstad bidrar med fem och kryddar detta med ytterligare fyra i Champions  League. Nio matcher på 29 dagar (match var tredje dag) kräver att Ola Lindgren går runt på sitt manskap och skulle tro att Eskilstuna Guif får möta ett helt annat lag på onsdag än det som kommer stå på plan på lördag då mästarna från förra årets Champions Legue, Vardar, kommer på besök.
Om två veckor åker Kristianstad till Alingsås och det brukar bli häftiga matcher när dessa två lag brakar samman - har forfarande svårt att släppa premiärmatchen i Estrad som fick avgöras på straffar.

Sävehof har en relativt ”lätt” resa i november med tre av bottenlagen på sitt schema i november. Kan man även plocka Ystad på hemmaplan så blir full pott välbehövliga poäng för Sävehof som halkat efter en aning i tabellen. Även Ystad har ganska beskedligt motstånd i november där redan nämnda bortamötet mot Sävehof blir nöten att knäcka för Jerry Hallbäcks pågar.

***

Martin Boquist lämnar (?) uppdraget som tränare för Ricoh, ett besked som var ganska väntat. Nio raka förluster i inledningen av serien talar sitt tydliga språk och något måste till för att bryta den negativa spiral som Ricoh hamnat i denna höst. Vem som kommer att ersätta ”Boken” är inte klart men om två dagar spelar Ricoh bortamatch mot Alingsås och vi får väl se om frågan är löst tills dess. 

***

Till sist, musik är livsviktigt för mig. Att sätta på favoritplattan när man är glad eller ledsen är guld värt. Uno Svenningssons tolkning i senaste avsnittet av ”Så mycket bättre” är fan i mig briljant. Lyssna in ”Du kommer ångra det här” - magiskt bra. 

***

En bonus när vi ändå är inne på TV4. I morse trodde jag att Sabina Jacobsen gått och blivit programledare för Nyhetsmorgon. Kusligt lika, Maria Forsblom och Sabina.

Tjing

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".