Röglemålvakt
I Lindab Arena finns nummer nio i mittcirkeln - nu avslöjas varför. Foto: Björn Lindgren/TT
Ängelholm

Nia i mittcirkel hyllning till Rögleprofil

Nu avslöjas vad siffrorna i mittcirkeln hos alla lag i hockeyns SHL står för. Rögle hyllar en trotjänare - Lennart Åkesson.

Inför årets säsong har alla 14 klubbar i Svenska Hockeyligan fått välja ett nummer att ha i mittcirkeln, ett samarbete mellan SHL och sponsorn Nordicbet.

Rögle valde nummer nio som en hyllning till Lennart Åkesson som varit klubben trogen i åtta årtionden i olika roller - som spelare, materialförvaltare, ungdomstränare och säljare på marknadsavdelningen. Han ser fortfarande alla matcher - antingen på plats i arenan eller från tv-soffan.

Åkesson var med och startade hockeysektionen i klubben 49-50 och spelade hockey i tretton säsonger. Han var dessutom med i första hockeymatchen och första inomhusmatchen 1963. Hans tröja - nummer nio - hänger i taket.

På sidan www.hyllningstalet.se har alla som vill kunnat gissa vad siffrorna står för, ända sedan säsongen startade. Och nu har en vinnare utsetts – trots att ingen lyckats få alla rätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista