Ubåten där den svenska journalisten Kim Wall miste livet. Foto. Johan Nilsson/TT.
Foto: Johan Nilsson/TT
Danmark

Madsens advokat: Min klient har blivit feltolkad

Peter Madsen har blivit feltolkad av polisen, anser hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark. Han har inte sagt att journalisten Kim Wall miste livet till följd av kolmonoxidförgiftning, hävdar advokaten.
– Min klient vet inte hur hon dog, säger Betina Hald Engmark till danska TV2.

Hon var själv på plats under polisförhöret och hon har också läst igenom hela förklaringen.

– Och inte vid någon tidpunkt har han sagt att han vet hur hon dog, säger advokaten.

I ett pressmeddelande i måndags skrev Köpenhamnspolisen att Peter Madsen förklarat att Kim Wall dog till följd av kolmonoxidförgiftning i ubåten vid en tidpunkt då han själv befann sig på ubåtens däck. Enligt Betina Hald Engmark har Madsen bara förklarat att han befann sig uppe i ubåtstornet medan Kim Wall befann sig nere i botten av farkosten, att det var undertyck och att det fanns avgaser i luften.

Köpenhamnspolisens kommunikationsavdelning vill inte kommentera uppgifterna.

– Det framgår rätt tydligt av vår presskonferens vad det är han har förklarat för polisen, så vi är inte intresserade av en dialog med försvarsadvokaten om hur vi ska tolka hans förklaring, säger presstalesman Steen Hansen till TT.

Peter Madsen nekar till mord, men har erkänt styckning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista