Polisbil och avspärrningsband
Polisen har spärrat av kring bilen, genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT
Hässleholm

Två bildetonationer i Hässleholm - sammankopplas med tidigare händelser

4:34 min

Polisen arbetar nu intensivt i Hässleholm för att gå till botten med bildetonationerna i går och i förrgår. På Gärdesvägen kommer ett mobilt poliskontor i form av en husbil stå parkerad för att ta emot tips.

En bil sprängdes på Gärdesvägen i Hässleholm på onsdagskvällen. Polisen säger att händelsen är sammankopplad med gårdagens två bilsprängningar.

Polisen larmades till Gärdesvägen vid 23.15-tiden, efter att folk hört en explosion vid en bilbrand där. 

Väl på plats kan polisen konstatera att bilen skadats av någon form av detonation och polisen har spärrat av kring bilen.

Efter undersökningar av just nationella bombskyddet så kunde man konstatera att tillvägagångssättet är detsamma som under tisdagskvällen och natten mot igår då två bilar sprängdes på Bäckstigen och Fredentorpsgatan. Det ska handla om ännu en banger som detonerat, det vill säga en kraftigare fyrverkeripjäs.

Polisen gör kopplingar mellan bilsprängningarna och sommarens skottdrama i Hembygdsparken, då en man sköts i benet.

– Vi har en klar och tydlig bild över syftet och målet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel strax innan klockan nio på torsdagsmorgonen.

– Exakt hur sprängningarna hänger ihop behåller vi för oss själva än så länge.

Loeffel konstaterar att hoten är riktade mot ett visst antal personer, inte allmänheten men uppmanar ändå till att vara uppmärksam.

I dag kommer polisen att vara på plats på Gärdesvägen klockan 15-20 med sin husbil för att samla in fler vittnesuppgifter, något man gärna tar emot då eller via 114 14.

Händelserna utreds av avdelningen för Grova brott, och polisen jobbar intensivt med ärendet.

Bilexplosionerna, varken den inatt eller de två igår, ska inte medfört några personskador och det finns inga gripna än så länge.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista