Charlotte Tullgren
Charlotte Tullgren är programansvarig för förskollärarutbildningen på HKR och positiv inför nästa års granskning. Foto: Dzenet Alisehovic/Sveriges Radio
Kristianstad

Så ska förskollärarutbildningen i Kristianstad bli bättre efter kritiken

1:38 min

Utbildningen tar nu fram en plan efter pilotutvärderingen som UKÄ publicerade i veckan där man ifrågasatte utbildningens kvalitet.

Förskollärarutbildningen på Högskolan i Kristianstad fick kritik efter en pilotutvärdering som Universitetskanslersämbetet publicerade i veckan.

Man ifrågasatte utbildningens kvalitet och anmärkningarna handlade bland annat om personalens kompetensutveckling och hur man följde upp och återkopplade sitt arbete med bland annat jämställdhet.

– Vi har bland annat tagit fram en ny jämställdhetsplan som vi också vet hur vi ska följa upp, säger Charlotte Tullgren, programansvarig för förskollärarutbildningen på HKR.

Det studenterna möter har fått tillfredställande kvalitet.

En annan åtgärd är att man just nu arbetar fram ett sätt att förtydliga och utveckla en plan för uppföljningen av kompetensutvecklingen. Tidigare har man gjort muntliga uppföljningar med arbetsgivaren som enligt Charlotte Tullgren känts så vardagliga för personalen att man inte arbetat fram en konkret plan för hur det ska göras.

– Våra studenter som finns här och studenter som vill söka hit ska veta att det studenterna möter har fått tillfredställande kvalitet. Det är vårt sätt att följa upp utbilding, kompetensutveckling och jämställdhet som har haltat och det jobbar vi på, säger hon.

Programansvarige berättar att pilotutvärderingen gett mycket och att utbildningspersonalen är laddade inför nästa års stora utbildningsgranskning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista