Malmö

Explosion utanför nattklubb på Spångatan

En entré till en nattklubb i centrala Malmö skadades efter en explosion under torsdagskvällen. (Uppdaterad 06.27)

– Det har varit någon form av detonation på restaurang Babel, som är en nattklubb. Vi har konstaterat att det har varit en sprängning och det är skador på fasaden, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till TT.

Restaurangen var stängd vid explosionen och det finns inga uppgifter om att någon har skadats. En konsert har ägt rum i lokalen under kvällen, skriver Kvällsposten.

Larmet om flera höga smällar i området kom från flera personer strax efter klockan 00.30. Polisen har inte hittat fler ställen där det ser ut att ha sprängts.

– Det är en rejäl avspärrning och vi väntar in bombskyddet och kriminaltekniker och får se om de kan klargöra vad det är för typ av detonation.

I oktober förra året drabbades samma nattklubb av en detonation. Även då blev det skador på fasaden.

Vid tretiden på natten var bombskyddet klara med sitt arbete. Avspärrningen hävdes först vid 04.30-tiden då även polisens tekniker var klara med sina undersökningar.

Det är inte känt vilken typ av sprängmedel som har används men polisen bedömer är att det inte är så kallade "bangers" som orsakat detonationen.

Vad polisen vet nu så finns det ingen känd hotbild mot restaurangen eller dess ägare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista