Tekniker undersöker en bil som utsatts för explosion.
Polisens kriminaltekniker undersöker en personbil som exploderade i Kristianstad på lördagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/TT
Kristianstad

Två män i 30-årsåldern hämtade till förhör

0:35 min

(Uppdaterad 17:03) Två män är anhållna misstänkta för mordförsök efter ett skottlossning i Kristianstad på lördagsmorgonen.

De två männen hämtades till förhör efter detonationen på Lyckans väg i Kristianstad och anhölls senare under eftermiddagen.

Det var vid 6:30-tiden på lördagsmorgonen som en bil sprängde på Lyckans väg i Kristianstad. När polisen undersökte platsen för detonationen hittades skotthål i en lägenhetsdörr i närheten av den sprängda bilen.

Polisen kan just nu inte ge besked på om de båda männen är misstänkta för detonationen och det finns heller inte några uppgifter på vilken sorts detonation det var som förstörde bilen på Lyckans väg.

– Det är lite för tidigt att säga något om ett eventuellt samband, säger Fredrik Bratt, presstalesman vid polisen.

Fredrik Bratt uppger att polisen fått uppgifter om att två män setts vid den sprängda bilen strax innan detonationen. Sprängningen är rubricerad allmänfarlig ödeläggelse.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista