Handboll
Lucie Satrapova Foto: Emil Langvad/TT - Arkiv
Handboll

Lucie Satrapova levande vägg när KHK besegrade Sävehof

1:11 min

Kristianstad HK:s segertåg nådde en ny perrong då man på lördagseftermiddagen slog tillbaka forna mästarna, IK Sävehof med 26-23 inför rekordpublik i Idrottshallen.

Det var mycket folk som bänkade sig i Idrottshallen, IK Sävehof på besök med förbundskaptenen, Henrik Signell och två nyuttagna  VM-spelare i truppen (Oliva Mellergård och Emma Ekenman Fernis).Men hemmalaget KHK visade ingen respekt utan tryckte gasen i botten med en fartfylld och finessrik handboll. Visserligen alldeles för många tekniska fel (10) men ändå 12-11 i paus efter formidabelt målvaktsspel av båda målvakterna, Lucie Satrapova i KHK och Christina Elm i Sävehof. Men bäst var Martina Chrova som fick allt att stämma.

– Martina (Chrova) var fantastisk i dag men hon hämmas fortfarande av sin hälsporre. Hon har tränat väldigt sporadiskt och man tror snart hon har en stor chans att vinna Tour de France så mycket som hon suttit på motionscykeln, sa Ulf Schefvert med ett snett leende.

Andra halvlek blev inte lika tempofylld men KHK tuggade på och med tolv minuter kvar var man i ledning med 6 bollar, 23-17. Då tar Henrik Signell timeout och efter det stod KHK helt plötsligt stilla och spelade handboll, och detta fungerar så klart inte mot ett så rutinerat lag som Sävehof. Vips, var det 24-23 och otrolig nerv i matchen inför slutminuten. Då klev matchens mest bevakade utespelare, Ali Iskit, fram och satte viktiga 25-23 innan Martina Chrova slog spiken i kistan med 26-23 genom sitt sjätte mål i matchen.

Martina var fantastisk i dag men hon hämmas fortfarande av sin hälsporre. Hon har tränat väldigt sporadiskt och man tror snart hon har en stor chans att vinna Tour de France så mycket som hon suttit på motionscykeln.

Lucie Satrapova fick blomsterbuketten, helt välförtjänt men fler ska nämnas. Martina Chrova gjorde sin klart bästa match för säsongen. Sarah Carlström drog ett tungt lass och klev fram i slutet med några riktigt viktiga mål. Linjespelaren och tillika försvarsgeneralen, Maja Hansson var riktigt bra hela matchen och Caroline Månsson kämpar på i det tysta. Asli Iskit var välbevakad av Sävehofsspelarna och fick inte samma utrymme som man är van satt se.

Ulf Schefvert, tränaren, har gjort underverk av KHK och får laget bara vara skadefritt så kan det räcka långt, riktigt långt.

— Vi har pratat hela veckan om denna matchen. Det är inte det gamla Sävehof med alla namnkunniga spelare och vi gick in med inställningen att vi hade en god chans att vinna, och det gjorde vi, sa en tagen KHK-tränare, Ulf Schefvert direkt efter slutsignal.

MATCHFAKTA

Kristianstad HK-IK Sävehof 26-23 (12-11)

Mål KHK: Martina Chrova 7, Asli Iskit 6, Sarah Carlström 6, Maja Hansson 4, Caroline Månsson 2, Nicolina Zadravec 1
Publik: 1 113 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista