Richard Kappelin - IFK Kristianstad
Richard Kappelin - IFK Kristianstad Foto: Janerik Henriksson/TT
Handboll

Ny förlust för IFK i Champions League – Vardar vann ”enkelt”

Philip Henningsson: Vi är aldrig riktigt nära
2:25 min

IFK Kristianstad hade som väntat inte mycket att sätta emot när de regerande Champions League-mästarna, Vardar kom på besök. Förlust med tre bollar, 23-26 är smickrande siffror för IFK som ändå stod emot bra, framförallt i den andra halvleken, som IFK ”vann” med två bollar.

Nej, IFK hade inte mycket att sätta emot denna kväll. Trots att Vardar vilade flera av lagets stjärnor så vann Makedonierna komfortabelt och grundlade segern redan i den första halvleken där de gick till pausvila med 5 bollar upp, 15-10. Tre snabba mål i inledningen av den andra upp till 18-10 och luften gick ur matchen - och IFK. Som ändå kämpade på och snyggade till siffrorna till slut. Men, 3 måls differens är smickrande för IFK.

– Jag håller med, vi är aldrig ens nära trots att det bara skiljer tre mål till slut. Vi gör inte vad vi ska, har för många tekniska fel där två av dem bara kastas in i ett tomt mål, det går inte att bjuda på mot ett så bra lag som Vardar, sa Philip Henningsson och fortsatte med att berömda bortalaget.

– Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Vardar står som ett av finallagen även denna säsongen. De är minst lika bra som i förra året så chansen är jättestor.

IFK var ganska bleka denna afton, bara målvakten, Richard Kappelin kvitterar ut godkänt då han gjorde flera fina parader vilket också bidrog till att hålla siffrorna nere. Valter Chrintz, succémannen från förra matchen, fick komma in och slå ett par straffar och som han satte säkert, den ena på Arpad Sterbik vilket han sent kommer glömma.

Nya tag för IFK i veckan då HK Malmö väntar och till helgen ny match i Champions League. Polska Wisla Plock på hemmaplan, en match som IFK måste vinna för att överhuvudtaget ens fundera på att gå vidare från gruppspelet.

MATCHFAKTA

IFK Kristianstad-HC Vardar 23-26 (10-15)
Mål IFK: Philip Henningsson 4, Arnar Freyr Arnarsson 3, Tim Sörensen 3, Albin Lagergren 3, Olafur Gudmundsson 3, Valter Chrintz 2, Mario Lipovac 1, Johannes Larsson 1, Viktor Hallén 1, Helge Freiman 1
Publik: 4 030 

IFK:s matchfacit i CL:

IFK-Zagreb 28-28
Barcelona-IFK 31-29
Pick Szeged-IFK 36-27
IFK-RNL 22-35
Nantes-IFK 34-25
IFK-Vardar 23-26

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".