Polisbil.
Polisbil. Foto: Johan Nilsson/TT
Kristianstad.

Butiksägare bedrövad efter fräck kupp

Tjuvarna använde en bil och en parkbänk för att bräcka fasaden in till Söderbergs Ur och guld i helgen och med sig fick de ett större byte.

– Det måste ha varit en ordentlig smäll. Hela dörrpartiet flög in i butiken. De som gjorde det här visste vad de gjorde, säger ägaren Benny Söderberg.

Bedrövad är enligt honom ett för svagt ord för vad han känner över det som inträffat.

När butiken kan öppna igen är i nuläget oklart, det är en hel del som måste repareras. Söderberg säger att man nu ska förstärka säkerheten kring butiken ytterligare.

Han är också kritisk till att kommunen inte tagit säkerheten för handlarna i beaktande när Östra Storgatan nyligen höjdes i samband med att VA-ledningar lades om. Det trappsteg som tidigare fanns upp till butiken har försvunnit, vilket enligt honom möjliggjort för tjuvarna att genomföra kuppen.

– Det är jättebra för tillgängligheten att man höjde gatan, men det behövs att man kompletterar det med skydd för oss handlare i form av betongsuggor eller blomsterarrangemang. Jag kommer att påtala det här för kommunen, säger Benny Söderberg.

Kommunen svarar att det här alltid är en fråga om tillgänglighet kontra säkerhet som länge har stötts och blötts i organisationen Handelsstadens arbetsgrupper.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista