Bild av digital upplaga av Trelleborgs Allehanda.
Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Trelleborg

Ingen TA i brevlådan idag – papperstidning nu tre dagar i veckan

4:09 min

I maj meddelade Trelleborgs Allehanda att tidningen planerade att dra ner antalet utgivningar av pappersupplagan, från sex gånger i veckan till tre gånger i veckan.  Det på grund av dålig lönsamhet.

– Papperstidningen kommer på tisdagar, torsdagar och lördagar och så uppdaterar vi vår sajt dygnet runt. Det är en omställning både för oss och läsarna. Men vi vill vara kvar i Trelleborg för evigt och måste då skära i distributionen för den kostar så mycket, säger Martin Falkenby, chefredaktör på Trelleborgs Allehanda.

Andra som dragit ner har sagt upp anställda, men det gör inte Trelleborgs Allehanda.

– Man kan bryta vanor, och det behövs lokal journalistik i Trelleborg. Jag ser det som en offensiv satsning. Vi ser nu att många av våra prenumeranter, som inte har gjort det tidigare, har loggat in på vår sajt, säger Martin Falkenby.

Martin Falkenby ser nu att Trelleborgs Allehanda har en roll att spela i framtiden.

– Vi fick mycket beröm för tidningen igår. Hade vi fortsatt som tidigare så hade det inte varit en lösning på lång sikt, vi hade fått skära i personalen, och inte hade kunnat sköta vårt uppdrag, att bevaka och granska kommunen, säger Martin Falkenby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista