Migrationsverkets logga och en porträtt på kvinna som ler och har glasögon.
Klippans kommunalråd Kerstin Persson (S) ser positivt på ett förvar i Ljungbyhed. Foto: Maja Suslin/TT & Sveriges Radio
Ljungbyhed

Kommunalrådet: Positivt med nya arbetstillfällen

0:18 min

60 nya arbetstillfällen, inköp i byn och renovering av fastigheter kan innebära jobb för lokala hantverkare.
Kommunalrådet Kerstin Persson (S) ser flera fördelar med ett förvar i Ljungbyhed.

Ett 80-tal människor mötte på onsdagskvällen upp i Ljungbyhed när Migrationsverket hade informationsmöte om att öppna ett tillfälligt förvar i den gamla brandstationen i Ljungbyhed.

– 60-65 av de som kom var allmänheten och det var ett ganska lugnt och sansat möte där alla fick lämna de synpunkter och frågor de hade, berättar Kerstin Persson, kommunalråd i Klippan och socialdemokrat.

Kerstin Persson påpekar att det först och främst är en affär mellan hyresvärden Peab och Migrationsverket. Kommunen är en mellanhand som bland annat hanterar bygglov och liknande.

– Jag ser positivt på att få ett förvar till Ljungbyhed. Det handlar om 60 arbetstillfällen.

De farhågor som kom fram vid mötet var att det skulle kunna finnas olika sidor av extremism i förvaret, fritagningsförsök och rymningar.

– De som ska vara i förvaret kommer inte att vistas på byn och så ska man tänka på att det inte handlar om människor som begått brott, de är inga kriminella. Det är människor som fått avvisningsbeslut och har samlats därför att föras ut ur landet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista