Chris Abbott, HV71.
Chris Abbott tog SM-guld med HV71 i våras. Nu blir han sportchef i Rögle BK. Foto: Mikael Fritzon/TT
Ängelholm

Chris Abbott ny sportchef i Rögle BK

Chris Abbott blir ny sportchef i Rögle BK.

Kanadensaren Chris Abbott återvänder till Rögle BK där han fick sitt genombrott i svensk hockey tillsammans med sin tvillingbror Cam säsongen 2008-2009. Han tar nu över som sportchef efter Anders ”Masken” Carlsson.

– När Chris namn dök upp så var det ingen tvekan. Han passar perfekt in på den kravprofil vi satt upp för vår nye sportchef och står precis för de saker vi vill se i Rögle BK: karaktär, passion och krav på sig själv och sin omgivning. Chris Abbott är starten på något nytt i Rögle BK, säger Rögles vd Marcus Thuresson i ett pressmeddelande.

Chris Abbott spelade sedan sex säsonger i Luleå och två i HV71 och var lagkapten i HV71 som i våras blev svenska mästare. Chris fick följa finalmatcherna från läktaren efter att ha skadat sig illa i nacken under en träning. En skada som är så allvarlig att den hindrar honom från att fortsätta den aktiva karriären.

– Jag ser det som ett privilegium att få fortsätta min hockeykarriär i samma organisation som för nästan tio år sedan gav mig och Cam chansen, säger Chris Abbott i pressmeddelandet.

Kontraktet med Chris Abbott som sportchef i Rögle BK börjar gälla 1 maj 2018 eller så fort han kan/vill och gäller över säsongen 2020/21.

Chris Abbott

Född: 24 oktober 1983 i Sarnia, Ontario, Kanada.

Familj: Fru Kendall Andersen.

Bor: Hyr hus i Jönköping men flyttar snart till Ängelholm.

Spelarkarriär: Tvåfaldig collegemästare med Cornell University. Efter en proffssäsong i Nordamerika flyttade han och tvillingbrodern Cam över till norska ligan där de gjorde succé i Frisk-Asker. Dåvarande sportchef Roger Hansson värvade bröderna till Rögle som var nykomling i Elitserien 2008/09 där de gjorde stor succé. Det blev sen sex säsonger i Luleå innan Chris flyttade till HV71 i två säsonger där han blev svensk mästare i våras. Chris var lagkapten i HV och har även varit lagkapten i Luleå.

Chris skadades illa i nacken vid en träning under slutspelet och tvingades sluta sin aktiva karriär.

Aktuell: Blir ny sportchef i Rögle BK.

Källa: Rögle BK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista