Martin Dolk
Hammarbys Martin Dolk är tillbaka igen, glädjande! Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Handboll med Glenn Göransson

Taktisk spel av Dan Beutler inför kvällens match

0:37 min

Nytt inlägg i radiobloggen med en återblick på gårdagens matcher samt lite om kvällens Skånederby. Bonus: Ett filmtips.

Trodde faktiskt att Boden skulle ge H65 en match men det är nog bara att konstatera - norrbottningarna är inte tillräckligt bra. Per Johansson får inte ihop det ”internationella” laget och något är onekligen fel. Nu har visserligen Boden mött alla topplagen men nog hade man trott att Boden skulle vara med däruppe, bland de bästa i SHE. Nu förringar jag inte H65:s insats, de har på dessa åtta inledande matcherna visat att de är det klart bästa laget i serien och till helgen väntar tyska Metzingen i EHF-cupen. Perfekt värdemätare för Ola Månssons lag inför onsdagens toppmatch mot Kristianstad HK - båda matcherna spelas i Höör.

***

Ett annat lag som kämpar med att få ihop det är Sävehofs herrar. Ledde med sex mål i slutet på första halvlek men lyckades inte stänga matchen utan ett heroiskt kämpande Hammarby blev i stället ytterst nära att få med sig bägge poängen från Partille. Hur kunde det bli så? En sak jag reagerar mot är hur mycket Sävehof skiftar spelare på nio meter - och det är kanske inte så konstigt då samtliga är ytterst kompetenta men är det inte bättre att ge vissa spelare förtroendet en match - för att ge de andra samma förtroende nästa? Hammarby har inte samma ”lyxproblem” utan snurrar runt på 9 utespelare och även om det var ”grönvitt" som jublade efter slutsignalen så tycker jag lite synd om Kalle Matssons pågar, de var faktiskt värda bägge poängen efter upphämtningen i den andra halvleken. En som var het igår var högersexan, Johan Nilsson. Hans två mål till 22-20 och 22-21, bägge gjorda inom 30 sekunder, är bland det coolaste jag sett denna säsong. Först en iskall lobb från kanten för att därefter följa upp med ett höftskott rakt upp i nättaket på en kontring, detta gjorde min kväll. En annan sak som får mig att må bra är att se Martin Dolk i gammalt gott slag igen. Hoppas nu att hans kropp håller för lirare som Martin Dolk förgyller Handbollsligan.

***

Bevittnade igår IFK Kristianstads träning vilket jag gör lite till och från. Blir lite imponerad av det engagemang som Ola Lindgren har och vilken respekt som spelarna visar mot sin tränare. Inget lämnas åt slumpen utan är det något som Ola inte är nöjd med så är han där och petar i detalj om hur han vill ha det - och spelarna lyssnar. Viktigt. I kväll väntar match mot HK Malmö och Dan Beutlers utspel i pressen inför matchen är rutinerat gjort. Dan påpekar hur ofta som IFK har fördel i 50-50-situationerna och det är bara att hålla med, för så är det. Men, detta är knappast unikt för Kristianstad, det är likadant överallt för det lag som är hemmalag, oavsett sport eller liga. Detta vet Dan Beutler men att han går ut med detta just inför denna matchen är ett taktiskt drag, för domarna läser också vad som skrivs inför de matcher de ska döma.

***

Till sist, har ni inte sett filmen om Björn Borg, gör det. Riktigt bra. Sverrir Gudnason är enastående bra som ”Björn Borg"

Tjing

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista