Christian Björnsson
1 av 2
Christian Björnsson, projektledare hos Trafikverket. Foto: Ari Korzeniowski/Sveriges Radio
Joel Bertilsson och Zeinab El-Mestrah
2 av 2
Joel Bertilsson och Zeinab El-Mestrah åker ofta tåg och upplever att det är många problem. Foto: Ari Korzeniowski/Sveriges Radio
Skåne

Dubbelspår och ny kontaktledning ska förbättra tågtrafiken

4:03 min

Redan i helgen påbörjas arbetet med ett nytt dubbelspår i Kristianstad och en ny kontaktledning på sträckan Hässleholm-Lund. Arbetet kommer att innebära inställda tåg.

Det kommer istället att gå ersättningsbussar under arbetets gång. Trafikverket och Skånetrafiken har gjort en stor satsning för att informera resenärerna om det kommande arbetet. Bland annat har det delats ut informationsblad på tågen.

Arbetet ska leda till en ökad driftsäkerhet, ökad flexibilitet och att punktligheten förbättras.

– Vi jobbar hela tiden med åtgärdsplanering och vi optimerar anläggningen så mycket man bara kan. Som detta här vi gör nu från Kristianstad och ut mot Hässleholm, det är ett nytt projekt. Det är ett investeringsprojekt och en helt ny anläggning, och den är mycket bättre än den gamla. Allt som är nytt är bra, säger Christian Björnsson, projektledare hos Trafikverket.

Resenärerna Zeinab El-Mestrah och Joel Bertilsson upplever att det ofta är problem med tågtrafiken.

– Jag pendlar ju till Malmö för att jag studerar där, och det är ganska jobbigt. Man missar kanske tidiga lektioner fast att man åker härifrån 6:24, så blir det att man inte kommer i tid till föreläsningen 8:15, säger Zeinab El-Mestrah.

– Det är jobbigt när det är problem. Jag vet inte riktigt vem man ska lägga skulden på. Man blir väl lite besviken på att det inte läggs så mycket pengar på järnvägen, säger Joel Bertilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista