Björn Skogsberg och Erik Wildt-Persson, VD på Swedish Agro respektive KLF.
Björn Skogsberg och Erik Wildt-Persson, VD på Swedish Agro respektive KLF. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
Åhus

Åhus kan få en ny skyline

0:51 min

Åhus kan få en ny siluett när Kristianstadortens Lagerhusförening (KLF) och Swedish Agro slår sig samman och bygga nya silor i hamnen.

– Det skulle man kunna säga även om vi inte är fullt färdiga med exakt hur det kommer att se ut och var de ska ligga, säger Erik Wildt-Persson som är VD på KLF.

 Det går bra för de jordbruksrelaterade näringarna i Skåne just nu. I dag invigde sockerbruket i Örtofta en ny silo som dubblar deras lagringskapacitet.

Samtidigt presenterade KLF och Swedish Agro ett nytt samarbete i Åhus hamn. Också där handlar det om nya silor som ger betydlig större lagringsmöjligheter. 

Dessutom blir det ny båtutlastning som kan ta emot lite större båtar än vad som är möjligt i Åhus i dag.

Båda företagen är ägda av lantbrukarna och kommer att fortsätta att vara konkurrenter när det gäller inköp och försäljning. Men när det gäller lagring och utskeppning samarbetar de genom sitt nya driftbolag Swedish Grain Terminal

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista