Hans Alfredson
Hasse Alfredson avled den 10 september, 86 år gammal. Foto: Marc Femenia/TT
Sverige

Barnen ärver Alfredsons upphovsrätt

Upphovsrätten till Hasse Alfredsons samlade verk överförs till aktiebolaget Skrivstugan. Aktierna i bolaget ägs av Alfredsons tre barn, Daniel Alfredson, Tomas Alfredson och Sofi Landström, skriver Expressen som har tagit del av regissören, författaren och skådespelarens testamente.

Aktierna i Skrivstugan får inte överlåtas, upplåtas eller pantsättas, och inte heller "nyttjas för åtgärder syftande till bolagets frivilliga likvidering, med mindre att alla tre barnen är överens om en sådan åtgärd". De närmaste tre åren har dessutom Alfredsons fru, Gunilla Alfredson, rätt att stoppa åtgärder som hon anser inte är till bolagets och familjens bästa.

I testamentet framgår det också att Gunilla Alfredson är den som ärver hela Hasse Alfredsons kvarlåtenskap med fri förfoganderätt. Efter hennes död fördelas den mellan arvingarna enligt lag.

Hasse Alfredson avled den 10 september, 86 år gammal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista