Stadsbuss på Drottninggatan framför rådhuset i Helsingborg. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sverige Radio
Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Helsingborg

Prisas som Årets kvalitetskommun

Stadsdirektör: Det är ett erkännande till alla våra medarbetare
2:48 min

Helsingborg stad är Sveriges Kvalitetskommun 2017. Helsingborg får priset för sitt fokus på brukare, vilket bland annat har lett till gott bemötande och hög tillgänglighet.

Helsingborg stad tilldelades priset Sveriges Kvalitetskommun 2017 under en prisceremoni på Kvalitetsmässan i Göteborg på tisdagskvällen.

Delar av juryns motivering lyder: ”Helsingborgs stad är en kommun som kännetecknas av öppenhet och en vilja till dialog med de som bor och verkar i Helsingborg. Kommunen arbetar med tydligt fokus på brukare, vilket exempelvis yttrar sig genom en hög tillgänglighet och ett gott bemötande.

– För att vinna det här priset krävs ordning och reda och tydlig struktur, men minst lika viktigt har varit att skapa en kultur som uppmuntrar till nytänkande och skapar frihet för medarbetarna att kunna leverera kvalitet i mötet med invånarna, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad, i ett pressmeddelande.

I juryn har ingått företrädare från Saco, Vision, Kommunforskning i Väst samt Kommunalekonomernas förening, Universitetet i Agder, NCC, Hypergene, Kvalitetsmässan och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Kvalitetsmässan arrangeras av Svenska Mässan i samverkan med Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting samt SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling.

Utdrag av juryns motivering:
”Helsingborg är en kommun som kännetecknas av öppenhet och en vilja till dialog med de som bor och verkar i Helsingborg. Kommunen arbetar med tydligt fokus på brukare, vilket exempelvis yttrar sig genom en hög tillgänglighet och ett gott bemötande."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".