Caroline Seger.
Caroline Seger. Foto: TT.
Fotboll

Bojkotten: Damerna får 250 kronor om dagen

Det svenska damlandslaget får 250 kronor per spelare och dygn för att representera Sverige, uppger Aftonbladet – en summa som är anledningen till att damlandslaget kan bojkotta fotbollsgalan.

Samtliga spelare har klausuler i sina kontrakt där det står att de inte får diskutera de ekonomiska förutsättningar de har i landslaget, men uppgifter till Aftonbladet säger:

"Ofta stannar ersättningen under 250 kronor om dygnet före skatt. Nivån ska inte vara högre ens på Algarve cup där spelarna är borta hemifrån i närapå två veckor."

Det har sedan funnits uppgifter om att damerna vill höja ersättningsnivån till samma summa som herrlandslaget har, men enligt Aftonbladet vill man höja ersättningen till samma summor som damlandslagen i Danmark, Norge och Nederländerna. 

Spelarföreningens företrädare Magnus Erlingmark ska träffa SvFFs Håkan Sjöstrand under förmiddagen för att försöka lösa konflikten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".