Åklagarmyndighetens logotyp
Perstorp

Kvinnan som misstänks för ett sju år gammalt mord har släppts

Kvinnan som anhölls i måndags misstänkt för att ha mördat en tvåårig pojke har släppts.

Kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg beslutade på onsdagen att häva anhållandet av den kvinna som sedan i måndags varit anhållen skäligen misstänkt för mord på en tvåårig pojke i Perstorp för sju år sedan.

– Skälet till att jag inte begär kvinnan häktad är att hon endast är skäligen misstänkt för brottet, det vill säga den lägre misstankegraden. När någon häktas på denna lägre misstankegrad har polis och åklagare bara en vecka på sig för att stärka misstankarna till nivån ”sannolika skäl”. Utredningsläget är dock sådant att jag inte bedömer det som möjligt att stärka misstankarna och nå upp till sannolika skäl. Därmed finns det inte förutsättningar för ett fortsatt frihetsberövande och därför har jag hävt det så kallade utredningsanhållandet, säger kammaråklagare Helene Jacobsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Misstankarna mot kvinnan kvarstår dock och vi är fortfarande intresserade av att få in uppgifter som kan vara relevanta för utredningen.

Det var i måndags kvinnan greps och anhölls som skäligen misstänkt för mord på ett barn i Perstorp under år 2010.  Misstankarna mot kvinnan uppstod efter att nya uppgifter inkommit till polisen i ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista