FN:s klimatmöte i Bonn pågår mellan den 6 och 17 november.
1 av 3
FN:s klimatmöte i Bonn pågår mellan den 6 och 17 november. Foto: Patrik Stollarz/TT
Maria Malmer Stenergard (M)
2 av 3
Maria Malmer Stenergard är riksdagsledamot från Kristianstad och miljöpolitisk talesperson för Moderaterna. Foto: Malin Sturesson/Sveriges Radio
Elisabet Knutsson (MP) är riksdagsledamot från Bromölla.
3 av 3
Elisabet Knutsson (MP) är riksdagsledamot från Bromölla. Foto: Sveriges riksdag
Klimatmötet i Bonn

"Vi har inte tid och råd med omvägar på väg mot klimatmålet"

5:46 min

FN:s klimatmöte i Bonn är i slutskedet. Skånska politikerna Maria Malmer Stenergard (M) och Elisabet Knutsson (MP) kommenterar.

 – Det är bråttom och utsläppen ökar igen när vi trodde att de var på väg att minska. Det betonar vikten av att vi agerar snabbt och att vi gör det på rätt sätt. Vi har inte tid och råd med några omvägar på vägen mot klimatmålet, säger Maria Malmer Stenergard (M).

Det är bråttom och vi måste agera snabbt.

Hon är riksdagsledamot från Kristianstad, miljöpolitisk talesperson för Moderaterna och är på plats under FN:s klimatmöte i Bonn som avslutas på fredag.

Även Elisabet Knutsson (MP), som är riksdagsledamot från Bromölla, kommenterar läget för miljön i världen.

Om ingen öser en eka med vatten så sjunker den.

– När det är bråttom gäller det att lägga in en högre växel även om det skulle kosta på. För om vi inte gör det har vi inte lämnat en bra värld till våra barnbarn. Vi ska cykla mer, vi ska köra elbil, vi ska köra biogasbil och vi ska använda förnybara råvaror. Vi ska slösa mindre och återvinna mer, säger Elisabet Knutsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista