Anna-Carin, Tina och Saba
1 av 2
Anna-Carin Fogelqvist, Tina Quartey och Saba Zolfaghari på Kulturkvarteret i Kristianstad. Foto: Jenny Johnsson-Roos/Sveriges Radio
Barn spelar musik med latinamerikanska metoden El Sistema på Kulturkvarteret.
2 av 2
Barn spelar musik med latinamerikanska metoden El Sistema på Kulturkvarteret. Foto: Jenny Johnsson-Roos/Sveriges Radio
Kristianstad

Trummorna tog över på Kulturkvarteret

Saba Zolfaghari: Musiken är viktigast i livet
3:08 min

För fjärde året i rad fylldes Kulturkvarteret i Kristianstad med musik från hela världen, bland annat Zaba Zolfaghari som pendlar mellan Teheran och Skåne.

I dag kom Unga Musik i Syd Utvecklingscentrum till Kulturkvarteret i Kristianstad med ett 100-tal barn, musiker, forskare, pedagoger, kulturutvecklare, producenter och projektledare från Öresundsregionen ända upp till Norrbotten för att i liveakter och föredrag dela musik och erfarenheter.

–Jag studerar juridik i Teheran, men pendlar också till Skåne där jag spelar trummor för skolbarn, berättar Saba Zolfaghari.

Det är fjärde året i rad som Utvecklingscentrum står bakom en nationell konferensdag i Kristianstad öppen för alla men riktad till branschfolk med ett för musiklivet angeläget tema.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".