Frimärken
1 av 2
Frimärken
2 av 2
Sverige

Årets julhälsningar skickas med en ängel

Idag släpps 2017-års julfrimärken. I år kan du välja mellan änglar och vinterblommor när du skickar din julhälsning.

Sepidar Hosseini är den som står bakom illustrationen av de frimärken med änglar, där julstämningen höjs med hjälp av bekanta tillbehör så som lussekatter, grankvistar och julgranskulor.

–Ifjol skickade svenskarna omkring 20 miljoner julhälsningar. Änglarna kommer med bud om fred och kärlek, och vi hoppas att årets julfrimärken ska inspirera till att skicka minst lika många hälsningar i år, säger Kristina Olofsdotter, chef på PostNord Frimärken som står för publiceringen av årets julfrimärken. 

Förutom frimärkena med illustrationerna av änglar släpps även ett frimärkeshäfte med vinterblommor som den danska trädgårdsentusiasten och blomsterkonstnären Claus Dalby har designat.

I takt med att näthandeln ökar så har behovet av ett frimärke för tyngre försändelser ökat, därför har man även framställt ett frimärke med 100-kronorsvalörer. Frimärket med 100-kronorsvalören är främst till för tyngre utrikes brev.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista