Nicole Åström.
1 av 5
Nicole Åström slog larm kort efter SM-finalen i våras om handbollsspelarens beteende. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Nicole Åström.
2 av 5
Nu väljer Nicole Åström att berätta hur hon upplever spelarens beteende och klubbledningens bemötande efter att hon slagit larm. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Nicole Åström.
3 av 5
Nicole Åström har varit sjukskriven sedan i våras och har nu fått besked om att hon blir av med jobbet. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Arenan
4 av 5
Kristianstad Arena. Foto: Glenn Göransson
Nikolas Larsson, klubbchef IFK Kristianstad
5 av 5
Nikolas Larsson är klubbchef för IFK Kristianstad. Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio
Kristianstad

Hon larmade IFK om spelarens aggressiva beteende redan i maj

2:02 min

Redan i maj larmade Nicole Åström klubbledningen i IFK Kristianstad om den nu polisanmälde spelaren. Men hennes nödsignaler togs inte på allvar av ledningen.

Nicole Åström har spelat i IFK Kristianstads damlag och arbetat som tränare och ansvarig för integrationsprojekt, Arena Cup och skolhandbollen för klubben. Hon är också god vän med den nu polisanmälde spelaren.

Jag upplevde den situationen som väldigt hotfull.

Hon säger att han på SM-middagens efterfest kort efter SM-finalen i maj var berusad och betedde sig både aggressivt och kränkande mot henne, något som stoppades av andra spelare.

– Jag upplevde den situationen som väldigt hotfull, säger Nicole Åström.

Efter händelsen slog hon larm till klubbledningen, men hon upplever inte att hon togs på allvar.

– När jag berättade detta för klubben så kändes det som att det skrattades bort, säger Nicole Åström.

Och i helgen polisanmäldes alltså spelaren för våld mot tjänsteman, skriver Kristianstadsbladet. Nicole Åström kritiserar IFK Kristianstad för att inte ha tagit hennes berättelse på allvar.

– Det är ett beteende som inte är bra och som måste tas på största allvar, säger hon.

Elithandbollslagets klubbchef Nikolas Larsson vill inte kommentera händelsen i våras. Inte heller hur klubbledningen bemött den anställdas larm om handbollsspelarens beteende. 

– Från föreningens sida ser vi detta som en privat incident, och har inga övriga kommentarer, säger Nikolas Larsson som är klubbchef i IFK Kristianstad.

Borde ni ha gjort mer tidigare?

– Det beror ju på vad vi har gjort och inte, säger Nikolas Larsson, som inte vill kommentera hur klubben har hanterat larmet i våras och vilket stöd de erbjudit Nicole Åström och spelaren.

P4 Kristianstad har även via klubbledningen försökt nå handbollsspelaren för kommentarer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista