20171104 IFK Kristianstad Olafur Gudmundsson
1 av 2
Olafur Gudmundsson, som tyckte matchen mot Skövde var...konstig. Foto: Andreas Hillergren
20171104 IFK Kristianstad publik
2 av 2
Foto: Andreas Hillergren
Handbollsligan, herrar

Supersviten förlängd – IFK Kristianstad vann igen

Olafur Gudmundsson: En konstig match
1:43 min

Efter första halvlek låg IFK Kristianstad under mot Skövde – men efter en förkrossande andra halvlek var allt som vanligt igen. IFK tog sin 54:e raka hemmaseger, 39-29.

IFK Kristianstad såg 40 minuter in i matchen ut som en förlorare. Bortalaget IFK Skövde ledde med 20-16 och hade bollen och de drygt 4000 på läktarna började säkert undra: Skulle det bli IFK Skövde som skulle spräcka IFK:s mäktiga svit på 53 raka vinster på hemmaplan?

Då fick Skövde en utvisning och laget föll ihop som ett korthus. IFK:s målvakt, Leo Larsson, som dittills inte fått mycket gjort, började helt plötsligt att rädda alla möjliga bollar.

IFK-spelarna la i turboväxeln och gjorde 15-6 på 10 minuter. Bortalaget chansade, tog ut sin målvakt och började spela sju mot sex, en taktik som skulle visa sig förödande då IFK istället började göra mål i tomt mål.

När slutsignalen gick stod det 39-29 på jumbotronen och det var verkligen svårt att förstå hur detta gick till. Undermåligt spel i två tredjedelar av matchen och ändå vinst med 10 bollar.

– Detta var en konstig match. Vi var sega i fötterna men vi vände på det och vinner med 10 så vi gjorde något bra i alla fall, säger IFK:s lagkapten, Olafur Gudmundsson:

Olafur Gudmunsson var också förvånad över Skövdes taktik med spel sex mot sju.

– Det beslutet var ju inte riktigt klokt liksom att de fortsatte med det, säger han.

Hur mycket påverkar turbulensen i och kring laget med den polisanmälde spelaren i ert lag?

– Det är någonting som händer och vi måste hålla ihop. Nu är det en spelare som saknas, då är det någon annan som får stå upp.

Då var det alltså inte detta som ni sprang och tänkte på de 40 första minuterna?

– Absolut inte, vi håller fokus på det som gäller och det är handboll, avslutar Olafur Gudmundsson.

MATCHFAKTA

IFK Kristianstad-IFK Skövde 39-29 (14-16)

Publik: 4 177

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".