Blond kvinna med hatt.
Ikväll är det Kikkis tur att tolkas i "Så mycket bättre". Foto: Pär Bäckstrand/TV4
Skåne

I kväll är det Kikkis kväll i "Så mycket bättre"

6:21 min

Tre flyttlådor stod packade i väntan på upphämtning hemma hos Kikki Danielsson i juni. Då skulle hon några dagar senare dra i väg till Gotland och inspelningen av "Så mycket bättre". I dag är det Kikkis dag.

När det blev klart med deltagarna i årets "Så mycket bättre" gjorde P4 Kristianstad en intervju med Kikki Danielsson. Så här lät det då:

– Det är ju ingen semesterresa. Alla som varit med tidigare säger att det är mycket jobb, man måste vara koncentrerad. Men sen säger de också att det var en resa för livet och det är det jag går efter.

TV4:s populära musikprogram, där kända artister får tolka varandras låtar, är inne på sin sjunde säsong och brukar generera många radiohits.

Det är ju helt nya människor för mig. Men jag ser mycket fram emot att lära känna dem. Alla är ju yngre än mig, så är det ju alltid nuförtiden.

I år deltar förutom "Kikki Dee": Uno Sveningsson, Eric Saade, Icona Pop, Tomas Andersson Wij, Sabina Ddumba & Moneybrother.

– Det är ju helt nya människor för mig. Men jag ser mycket fram emot att lära känna dem. Alla är ju yngre än mig, så är det ju alltid nuförtiden, säger dansbandsdrottningen.

Något som återkommer varje säsong är de öppenhjärtliga samtalen vid middagsbordet, där deltagarna får möjlighet att berätta sina personliga historier.

Kikki Danielsson, som genom åren frontat otaliga löpsedlar, hoppas kunna dra nytta av situationen.

– Man kan ju försöka rätta till sådana (löpsedlar) som gjort skada om man får tillfälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista